Äntligen händer det något i barnlängtans-resan

Idag började dagen med två viktiga samtal.

Jag har, med jämna mellanrum, tagit blodprover för att se hur sköldkörteln fungerar, eftersom problem med den är ärftligt och min mormor, morfar, farfar och mamma har problem och ätit medicin för det i stort sett hela sina liv. Tack vare ett galet informativt Instagramkonto drivet av en fantastiskt kunnig kvinna (Vulverinekoos) insåg jag häromdagen att TSH-provet ska ligga under 2 för att man ska ha störst chans att bli gravid och få behålla graviditeten. När jag tog provet 2016 låg det på 1.3 och nu 2018 låg det på 2.3, så jag har bett att få göra om det och samtalet imorse gav mig en tid imorgon klockan 11.30. Jag hoppas faktiskt att värdet ska vara för högt så att jag kan få medicin och få ordning på kroppen.Jag har ju så gott som varenda symtom, och skulle bli så glad om det visar sig att allt jag behöver är en tablett per dag för att slippa dem.

Det andra samtalet idag kom från "min" gynekolog i Mora, och rörde hur vi ska gå vidare nu. Och gissa vad? Hon skrev ut letrozol (ägglossningsstimulerande medicin) omedelbart, så att jag kan börja ta dem direkt vid nästa mens, som borde komma ungefär den 20:e december, eftersom jag har ägglossning idag!! På cykeldag 45 fick min kropp äntligen till det (älskar dig min lilla kämpe till kropp!).Så här glad blev jag igår när jag ääääntligen fick en glad gubbe på ägglossningstestet. Är så himla glad att vi kommer framåt. Allt har stått still allt för länge, i väntan på operation har vi liksom inte kunnat göra någonting. Det är två år sen vi började försöka och ett år sen vi bad om hjälp, och först nu kan vi ta ett steg framåt i processen.

Gynekologen rekommenderade dock att jag "nedregleras" i några månader innan vi börjar med letrozol, detta pga min endometrios. Det innebär att jag försätts i ett tillfälligt klimakterium och det ska alltså göra att endometriosen "lugnar ner sig". Men ni vet redan hur jag känner för att manipulera kroppen med konstgjorda hormoner för att uppnå tillfälliga och kortsiktiga lösningar. Så jag sa nej till det, och tänker försöka hålla mig till en antiinflammatorisk kost i stor utsträckning, som liksom ska behandla problemet i grunden istället för att bara skyla över det temporärt.

Planen nu är alltså att äta letrozol från dag 3-7 nästa menscykel och därefter åka till Mora på ultraljud runt dag 14 för att se hur äggen växer. Om ett ägg växt till sig fint får vi grönt ljus, och om det ägget sitter i vänster äggstock finns chansen att jag lyckas bli gravid. Det kan även bli så att 2-3 ägg växer till sig, och då finns chansen att det blir tvillingar/trillingar om man försöker, men det är ganska osannolikt eftersom man börjar med en relativt låg dos letrozol för att se hur kroppen svarar. Om det är för många ägg som mognat avråder de från försök, eftersom riskerna är större för både mig och barn om det blir flera. Men även om flera ägg mognat och släpper betyder inte det att alla blir befruktade, och även om alla blir befruktade betyder inte det att alla fäster. Det är som bekant otroligt mycket som ska klaffa för att man ska bli gravid.


Så just nu är jag på topp. Jag är glad, motiverad, hoppfull och optimistisk. Trots att vårt fiber krånglat så pass att jag missat två seminarium och en muntlig omtenta så jag är lagom stressad så är jag tacksam och ganska lycklig. Nu klockan 15 har vi seminarium igen, det första jag är med på sen före operationen. Jag har haft väldigt lite tid på mig med uppgiften, men jag tror det kommer gå okej ändå.

Jag är så tacksam för hur stark denna resa gör mig. För hur stark min och Peters kärlek till varandra blir i den. För förståelsen vi båda utvecklat för varandra och andra i processen. För hur mycket jag växt i mig själv och för hur mycket bättre min självkänsla trots allt blivit. Jag vet att det verkligen inte är den erfarenheten alla har av att gå igenom det här, så jag är tacksam och tar det inte för givet.


Gillar

Kommentarer

Fialisa88
Fialisa88,
BellEveTherese
BellEveTherese,
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Godmorgon fina du! Åh men gud så fantastiskt, blir verkligen så glad för er skull. Så fantastiskt när man får känna lite hopp igen. Massa kramar 😊 <3nouw.com/sofialissmyr
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229