Mitt 2019 del 1

Jag har aldrig gjort en sån här årsresumé förut men fick lite feeling och lust att göra en nu. Har pendlat mellan tre Instagramkonton och bloggen för att försöka få ordning på hur året egentligen sett ut, Ett mönster kan vi åtminstone konstatera - jag går verkligen i ide om vintern. Då går jag från att vilja vara utomhus varje dag, traska i skogarna, besöka vattenfall, picknicka, fika och umgås till att stänga lägenhetsdörren, tända smålamporna, koka massvis med té och plöja bok efter bok medan jag försöker hinna med alla uppgifter i skolan. Vintern är inte för mig, men jag tror att den kan bli det i framtiden. När man bor i ett hus och vi förhoppningsvis har barn att leka vinterlekar med.


Januari och februari

Nyårsafton tillbringade vi med vänner, åt god mat och drack goda drycker. Det var en trevlig kväll.Under resten av januari gick åt min bästa väns (Jossan) babyshower, några ganska patetiska försök att åka bräda, ett födelsedagsfirande för en fin vän (Stina), fikaturer och några restaurangmiddagar med vårt restaurangätarpar.Hur jag mådde? Inte så bra. Dagen efter nyår skrev jag: "Nu är det 2019 och jag är inge mer harmonisk, inge positivare eller mer målmedveten. Why!? Jag skulle ju vara det! Skit.” Vi hade försökt bli gravida i ett år och jag hade bara haft ägglossning 5 gånger när det normala är ca 12 per år. Det var uppenbart att något var fel, och det hade vi ju vetat redan från början. Innan vi ens började försöka var jag till gyn i Mora där de talade om att jag har PCO (de såg ett pärlband med folliklar vilket innebar att jag haft problem att ägglossa flera gånger). De sa att vi skulle söka hjälp efter 6 månaders försök, vi skulle inte behöva vänta ett år. Men när jag ringde efter 6 månader fick jag prata med en sköterska som inte hade koll på någonting och som sa att vi fick lov att vänta ett år som alla andra. Jag var allt för osäker för att stå på mig och mådde skit i tystnad.

Men när februari kom var det äntligen dags för utredningsstart. Den 13:e togs blodprov på mig, ett enda, som visade normala nivåer av testosteron. Den 27:e åkte vi till Falun och lämnade Peters första prov. För min del stod allt på paus tills han var uppkollad. Jag hade bara att sitta ner i båten och vänta. Under tiden både pluggade jag och jobbade med översättning.


Mars & arpil

Mars började med 30-årsfirande för en vän (Cattis) och fortsatte med cellprov, provsvar på Peters prover och panikgråt på hallgolvet. Jag blev sjukskriven för utmattningssyndrom och kände mig ensam även i ett rum fullt av folk. Men jag tog också härliga promenader i solskenet och blev ginger.I april kom beskedet att jag har både lätta cellförändringar och HPV-virus. Ett obotligt virus som stora delar av befolkningen har, som kan göra äggen sämre, minska chanserna för att befruktade ägg fäster och orsaka tidiga missfall, men som oftast läker ut av sig själv inom ett år. I slutet av april var jag på ytterligare koll då de klippte av småbitar av livmodertappen för att skicka iväg. Resultatet blev lätta cellförändringar och återbesök om två år.

Förutom det njöt vi av våren, åt på Helt Enkelt i Mora med svägerska och hennes pojkvän, firade påsken hos Jenny med goa vänner och välkomnade ljuset med mycket utomhusvistelse.


Maj & juni

I maj lämnades det andra spermaprovet som kom tillbaka sämre än det tidigare och vi fick äntligen löfte om att få fortsätta utredningen. Den ständiga väntan var oerhört jobbig, men nu var vi iallafall på gång igen. Sommaren var på väg och under maj månad besökte vi massvis med vattenfall och vindkraftverk, firade en väns (Sannas) födelsedag, tillbringade dagar och nätter i fäboden och hälsade på bästis med familj i Nyhammar, där vi togs med på sitesajing av Gamla Grängesberg, fin natur och höga toppar. Belle hade kommit ur vinteridet.I juni började jag plugga halvtid efter några månaders sjukskrivning. Vi picknickade vid Åsanisse-fallet, firade midsommar genom att bli gudmor till världens goaste lilla unge (vilket är den största äran jag någonsin fått), besökte fler vattenfall, och utredningen fortsatte äntligen. Dock tog det omedelbart tvärstopp då vi den 27:e juni var till Mora och fick veta att jag hade en stor cysta i ena äggstocken. Det togs tumörprover som var förhöjda och jag ombads ta nya om sex veckor. Cystan skulle vi lämna över sommaren och "se vad som händer". Än en gång stod allt på paus och oron byggde bo i halsen.That´s that for now. Andra halvan av året kommer upp i början av det nya året, haha. Himla roligt att sammanställa så här, men även väldigt tidskrävande och hallå - det är faktiskt nyår idag och vi ska äta middag med fina vänner så det är dags att försöka få ordning på både mig själv och hemmet.


Happy New Year!

Gillar

Kommentarer

Chawah
Chawah,
Helt fantastiskt att du orkar sammanställa! Otroligt i både bilder och text! "Spöket" i vitt älskar jag!😊💕
BellEveTherese
BellEveTherese,
Haha ja det tar verkligen sin tid men är roligt också 😊. Eller hur? Riktigt nöjd med den bilden 😍❤️ Älskar dig! nouw.com/bellevetherese
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Godmorgon finaste du <3 Jag som älskar såna här tillbakablickar satt helt klistrad hela inlägget hihi! Dina bilder är alltid så magiska bilder, älskar dom. Massa kramar 😊 <3nouw.com/sofialissmyr
BellEveTherese
BellEveTherese,
Åh men tack fina vännen vad go du är! 😍❤️ Gott nytt år! nouw.com/bellevetherese
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229