Om mig och bloggen

Vem är jag och vad handlar bloggen om?

Jag heter Bell-Eve Therese, är 29 år och kommer ifrån dalarnas skogar där mitt hjärta trivs som allra bäst. Jag har genom åren gått igenom mobbing, förluster, psykiska svårigheter, utmattningssyndrom, och infertilitet. Allt har på ett eller annat sätt stärkt mig, hjälpt mig att lära känna mig själv och framför allt att älska mig själv. För det mesta.

I skrivande stund har jag och min sambo försökt bli gravida i två år och infertilitetsutredningen visar PCO (svårigheter att ägglossa), en blockerad äggledare (höger), massvis med endometrios och för mannens del - få normala spermier. Jag har dessutom haft en endocysta i ena äggstocken som opererades bort i slutet av november 2019. Jag har valt att gå ut med allt det här eftersom det pratas allt för lite om det och denna resa är den ensammaste jag någonsin befunnit mig på. Infertilitet är mycket vanligare än man tror, ändå sitter vi alena i sovrummen och gråter i tysthet. Jag skäms inte och det borde ingen annan göra heller. Vi behöver prata om detta och öka förståelsen hos de som aldrig gått igenom något liknande, samtidigt som vi som befinner oss i smärtan kan känna gemenskap.

Utöver detta är jag student och pluggar till ämneslärare i religion och historia. Jag älskar naturen och gör mitt bästa för att fånga dennes skönhet på bild. Om somrarna strövar jag gärna omkring i skogen med mannen och vår älskade lilla hund Nisse, och på vintern sitter jag helst inne och väntar på vår med en kopp te och en bra bok. Jag har läst och skrivit genom hela mitt liv och trivs ofta bättre i sällskap av påhittade karaktärer än faktiska människor (med några undantag, naturligtvis). Drömmen är att bli författare, men livet tycks ständigt komma emellan.

Jag tror på Gud, på att allt händer av en mening och på att vi, om vi vill, kan lära oss något av både det goda och det onda vi upplever och utsätts för. Min absoluta favoritegenskap är snällhet och jag tror att världen skulle vara en bättre plats om kvinnor fick bestämma mer.

I den här bloggen kan ni alltså förvänta er lite av varje. En hel del (enligt mig) vackra foton, från-djupet-texter, studiesnack, framtidsdrömmar, barnlängtan, IVF-prat, böcker och kärlek. Hoppas ni ska trivas.


Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Självklart stannar jag kvar här hos dig. Roligt med focus på mera fotonnouw.com/stenhagenbettan
BellEveTherese
BellEveTherese,
Åh så glad jag blir 😁nouw.com/bellevetherese
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Godmorgon vännen! Självklart vill jag stanna kvar, det här är bara roligt med lite nytt! Ser verkligenf ram emot att få ta del av det nya upplägget, så spännande. Massa kramar 😊 <3nouw.com/sofialissmyr
BellEveTherese
BellEveTherese,
Godmorgon gumman! Så glad jag blir att du stannar 😍. Och jag ser också fram emot det, ska bli himla kul 😁❤️ Kram vännen. nouw.com/bellevetherese
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229