Vad själen skriker efter

Idag blev jag antagen till en kurs som jag stått som reserv på. Den heter Verkstad för litteratur - skrivandets och läsandets praktiker. Jag blev lycklig i själen av litteraturlistan - poesi och skönlitteratur, och kände det spritta i bröstet av det faktum att några av uppgifterna innebär eget skrivande.

Jag kommer alltså läsa denna kurs vid sidan av lärarutbildningen. Den är bara på 7.5 hp och går på halvfart, dessutom gör den varken till eller från på pengafronten vilket innebär noll press och om jag känner att det blir för mycket kan jag kliva av utan konsekvenser. Men jag tycker det ska bli så himla roligt att få gräva runt i de kreativa delarna av mitt jag och hela kroppen skriker åt mig att det är här jag hör allra mest hemma. Att bli ämneslärare i religion och historia känns också, för det mesta, ganska jag och rätt, men inget i världen tafsar på min själ på samma sätt som skrivna ord - andras och mina egna.De senaste veckorna har jag läst massvis och en jäkla variation av författare. Nora Roberts En förtrollad ö, Debbie Macombers Blossom Street, Erlend Loes Gör vad du vill (som för övrigt ska bli serie), och nu läser jag Jessie Burtons Miniatyrmakaren.

Mellan pärmarna, i utrymmet mellan raderna, i skrymslena mellan orden trivs jag som bäst. Det finns inget sätt att beskriva känslan jag får när det där rummet inuti öppnas och bokstäverna väller ut, tar alla tunga känslor med sig, bildar öden på papper och lämnar mig rofylld, lugn och trygg. Jag är osäker i så många sammanhang, men med tangenter under fingertopparna vet jag precis vem jag är och vad jag kan. För att jag har varit där i hela mitt liv. För att det är en förmåga jag närt i självklarhet, som jag alltid haft bakom, framför och runt mig, som jag alltid behövt och älskat.

Gillar

Kommentarer

Ida
Ida,
Åh va kul 😀 Skönt att slippa press o krav utan bara läsa den för att det är kul! onlyonewaytogo.blogg.se
BellEveTherese
BellEveTherese,
Verkligen riktigt skönt 😊nouw.com/bellevetherese
ineees
ineees,
Åh vad kul!!<3nouw.com/ineees
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229